loading

LICHT & FILM

In alle definities van de filmkunst wordt licht genoemd en geroemd om zijn rol in het medium. Licht en film zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Licht maakt sfeer, geeft vorm en vertelt ons iets over de tijd en ruimte waarin de karakters leven.

Het licht departement is in mijn ogen een bijzonder departement binnen de film-industrie. Groots en aanwezig, lomp of soms juist heel klein en onzichtbaar. De kijker moet het licht ervaren en het licht moet ondersteunen in de vertelling. Maar met licht alleen ben je er niet. Bovenal is film maken een team effort waarbij niet één departement boven de ander uitstijgt. Iedereen werkt als crew samen om het script verfilmd te krijgen.

CAMERA & LICHT

Naar mijn mening is de basis van het cameravak te vinden in het maken van licht. Ik kan daardoor camera en licht ook niet los van elkaar zien. Daarom probeer ik  een balans te vinden tussen licht en camera-werk. Op de set ben ik doorgaans te vinden in de hoedanigheid van best boy & gaffer. Maar ik draai ook projecten. Documentair tot fictie, als ik maar trouw kan blijven aan het verhaal.

Mijn camera achtergrond is complementair en zorgt ervoor dat ik op de hoogte blijf van de laatste camera ontwikkelingen die in mijn ogen noodzakelijk zijn om bij te blijven met de veranderingen binnen het vak.